Vull fer trail, però em fan por les pujades

Una antiga amiga solia dir-me: “Córrer és de covards”. I és que ara que sembla que per ser un ésser humà vàlid has de ser un runner súper-equipat, necessites una frase enginyosa per excusar que no t’agradi córrer. I si vols començar a córrer, però et fa mandra, què? Doncs vas al Decathlon, et compres unes malles estridents per motivar-te i et llances a trotar pel passeig marítim esquivant ciclistes. Perquè és un terreny uniforme i planer i fàcil… i terriblement avorrit. Resultat: les malles fluorescents perden brillantor al fons de l’armari i tu dius que “córrer és de covards” per justificar-ho.

Tu el que voldries és anar a córrer a la muntanya: ara sentir un ocellet, ara creuar un rierol, ara haver de centrar-te en posar bé els peus per no ensopegar i deixar de pensar en la feina que t’espera a l’oficina. Però, és clar, la muntanya és per gent que en sap i si tu no ets capaç de fer la volta a la Barceloneta, com has d’enfrontar-te a un sender que fa pujada? Però, ah, pobre principiant, és que són esports diferents. El trail és trail. La definició del trail no és altra que córrer a la natura. No cal que pugis i baixis el Pedraforca en mig matí. De fet, no cal fer grans desnivells. És qüestió de triar un paratge inspirador, adequat a les teves capacitats, i córrer relaxadament, essent part de l’entorn i acceptant les irregularitats del terreny, perquè és el que és natural. I si no pots córrer per aquesta pujada, doncs fes-la caminant! Mans als genolls, pes al metatars, esquena recta i al teu ritme, que no hi ha pressa.

No cal ser un runner expert per llançar-se a la muntanya. Permet-te ser un principiant en trail. Permet-te començar de zero i anar millorant poc a poc fent una cosa que t’agrada. És l’única manera de mantenir la motivació. Si comences a preparar-te per fer trail fent quelcom que no gaudeixes, corrent per llocs que no t’inspiren res, mai no arribaràs a fer trail. Així que, ja saps: calça’t bé, prepara la motxilla i sigues part del camí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *