15 - Falgars

Aquest itinerari s’emmarca en un dels indrets més significatius del municipi de la Pobla de Lillet i de l’EIN Serra del Catllaràs.

La totalitat de l’itinerari proposat discorre per la Serra de Falgars al sud-est del municipi de la Pobla. Per la distància que té i pel desnivell acumulat, la ruta és apte per a tot tipus de corredors de muntanya. 
Des del nucli poblacional i fins al Santuari de Falgars la ruta presenta un desnivell acumulat positiu de més de 500 metres en poc més de 4 km de distància. El primer tram d’aquesta ascensió es caracteritza per tenir una pujada progressiva d’uns 3 km i un desnivell acumulat de poc més de 300 metres. El segon tram, amb una pujada força més pronunciada, serpenteja pels boscos de la serralada fins al Santuari Falgars. El perfil tècnic d’aquest segon tram es caracteritza per tenir 1 km de distància i salvar un desnivell positiu de 200 metres.

A partir d’aquest punt i havent assolit la cota més alta de l’itinerari, la ruta pren un camí descendent per la mateixa Serra de Falgars fins a La Pobla de Lillet.

Observacions:
El tram inicial del recorregut coincideix plenament amb el recorregut de tornada al municipi de La Pobla de Lillet.