13 - Turbians - Bagà

Ressenya del recorregut:

La ruta de Turbians – Bagà, presenta una distància de 13 quilòmetres i 883 metres de desnivell positiu amb pendents mitjanes del 13,1% i una pendent màxima del 41%. El punt d’inici i final de la ruta és a la Plaça Catalunya nº7 bis (punt de sortida i arribada dels tracks del municipi de Bagà).

La part més exigent d’aquesta ruta es concentra en els quatre primers quilòmetres de recorregut. Sortirem de la població de Bagà i haurem de salvar 728 metres de desnivell positiu fins la Collada de Turbians, punt més elevat d’aquesta ruta, amb 1.474 metres d’altitud. Aquests primers quatre quilòmetres es realitzen per corriols i senders, sense presentar cap dificultat tècnica, amb una pendent mitjana del 18% i una pendent màxima del 41%. 

Entre els quilòmetres 4 i 7 no perdrem pràcticament altitud i passarem pel Collet dels Cóms i Roc dels Quatre Batlles. És a partir d’aquest punt, on iniciarem un descens pronunciat de 631 metres de desnivell negatiu, passant pel Serrat dels Moixons (1.133 metres), que ens portarà fins el municipi de Guardiola de Berguedà. 

Arribats aquest punt de la ruta, només ens restarà fer 3 quilòmetres per pista forestal, totalment plans, que separen les poblacions de Bagà i Guardiola , punt final de recorregut.Observacions:

La major part de recorregut es realitza per corriols i pistes forestals, entre boscos frondosos, que a mesura que guanyem altura aniran perdent vegetació.

Es tracte d’una ruta circular.


Punts d’interès:

Itinerari a cavall entre les valls del Bastareny i del riu de Saldes. Camins ben fressats sense passos compromesos amb magnífiques vistes sobre l’alt Berguedà en general i les valls dels rius Bastareny, Saldes i Llobregat en particular.