12 - Pla de Castell - Bagà

Itinerari marcat per tenir dues parts ben diferenciades. La primera, que s’inicia sortint de Bagà ve caracteritzada per una forta ascensió que ens porta des del Serrat de les Pedregoses fins a Pla del Castell, coincidint amb el punt mig del recorregut. Aquesta ascensió combina trams de corriols entre el bosc amb trams sobre pista forestal, el que el converteix en un camí dinàmic i variat.

La segona part del recorregut, una vegada deixem Pla de Castell es caracteritza per tenir un primer descens des del Pla fins al Castell de Brocà per un camí poc visible. Tot i això, la visualització del Castell a final de descens facilita l’orientació del corredor i evita possibles confusions.

Des del Castell de Brocà i fins a Sant Martí de Brocà el descens és força pronunciat i segueix un traçat que serpenteja pel bosc. Val a dir que aquest tram de recorregut, (des del Castell fins a Sant Martí de Brocà) el camí coincideix amb un PR amb el què les marques blanques i grogues, poden servir-nos també per poder seguir el camí.

Finalitzat el descens, el camí retorna a Bagà per la Via del Nicolau.

Observacions:
L’itinerari és circular. Part del recorregut proposat es troba dins els límits del Parc Natural Cadí-Moixeró.