Diga’m figaflor, però tinc fred a les orelles!

Poc se’n parla, de les orelles! Si necessites consells per triar vambes, no pateixis, Google pot dirigir-te a 500 blogs de trail, tots iguals i saturats de publicitat, on cadascú diu la seva. Ara, en les llistes d’equip bàsic per fer trail running, poca gent pensa en les orelles. Sembla ser que és molt més necessari el frontal, que clarament només et caldrà de nit, o el paravent. De les orelles en parlen a articles sobre l’hivern, de manera que sembla que no sigui legítim que se’t glacin les orelles si comences a practicar trail a ple juliol. Però les orelles són estructures relativament separades del cos, gairebé sense musculatura ni greix i molt poc irrigades, amb la qual cosa es refreden molt més que la resta del cos. Si, tot corrent, el teu tronc s’escalfa tan poc que et cal un paravent, segurament estàs experimentant un dolor lacerant als pavellons auditius. Si surts a córrer per la muntanya de nit o tan de matinada que et cal un frontal, per molt juliol que sigui, fàcilment et trobes a 15ºC i t’asseguro que a 15ºC i amb una mica de brisa les orelles pateixen, i molt. Per tant, en les llistes d’equip bàsic de trail, és com a mínim igual d’important esmentar la protecció per a les orelles que el frontal o el paravent.

Un barret pot ser la solució, però, tret que faci fred de debò, pot fer que se’t rebullin les idees. La solució per a la gent com jo que té fred a les orelles al juliol a les 7 del matí és una cinta. Si pot ser de roba tècnica, transpirable, absorbent i d’assecat ràpid, millor i, a més, servirà per mantenir els cabells i la suor fora de la cara, que sempre va bé. També pots anar al següent nivell i comprar-te una “cinta amb orelleres per córrer”, que són més amples als costats, tenen la forma per adaptar-se a les orelles per cobrir-les senceres de forma còmoda i estan fetes de tela pensada per fer esport.

Una altra opció és fer servir orelleres, simplement, les típiques de diadema. N’hi ha que estan pensades per fer esport (o sigui, sense pèl, no sembla que portis un ratolí a cada costat del cap). Ara bé, la meva modesta (in)experiència em diu que no s’acaben de subjectar bé, ballen tota l’estona i acaben fent suar. Jo apostaria per la cinta amb orelleres si fa molt fred o per una cinta de cabell normal i corrent (però transpirable, això sí) si és només per protegir-te de l’airet del matí durant l’estiu mediterrani.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *